Smått & gott


Idag är det den 1/6, den första sommarmånaden,  men det dröjer
innan vi kan njuta av trädgårdens första bär.
I väntan på kommande vinbärsskörd får man ta av förra årets infrysta.
Det brukar bli rikligt med bär, så att vi har hela året.

Vi har uppstammade röda/vita vinbär och krusbär.
Att ha uppstammade bärbuskar är inte bara snyggt och prydligt,
utan också praktiskt då det blir mer yta nertill att odla, t.ex. smultron, på.


Paj är alltid gott, och enkelt att göra! Här  en med röda/vita vinbär som jag blandat med
3/4 dl socker + 1 vaniljstång och 1msk potatismjöl. Över bären en smuldeg bestående av 
 1½ dl vetemjöl + 1½ havregryn + 100gr smör + 3msk socker. In i ugnen på 225gr i
15-20 min,  för att sen avnjutas med hemmagjord vaniljsås eller gräddvaniljglass.


 
Första salladen har kommit en bra bit på vägen. Här en tallrik med Ruccola,
Blandad baby sallad, Bladsallad och Vitlöksblast till dagens middag. 


Dagens sommarmiddag blev en sallad med pasta, soltorkad tomat, vitlöksblast,
pistagenötter, parmesan, parmaskinka och annat gott.




Mmm..rabarbergrottor.

Dagens skörd från köksträdgården. Det finns så mycket gott man kan göra med rabarber. 

Idag blev det rabarbergrottor. Jag gjorde en vanlig mördeg, smaksatt med lite kardemumma,
 och kokade ihop skivad rabarber med socker till sylt. Det blev gott! 



Bra länkar
Här hittar du en massa fint i blomväg, både i snitt och kruka.
Ett stort plus för servicen och jättetrevlig personal.